26. Per què restem importància a les coses més essencials, com que surti el sol cada matí?

Lucía Layous. 4t A

3 comentaris:

  1. La recerca dels valors essencials forma part de la inquietud filosòfica des dels inicis...
    Lucía, formules una pregunta molt interessant. Se'm fa mpossible no remetre'm al capítol VI del Petit príncep, que coneixes prou bé. Saint-Exupéry, com tu ara, ja apuntava que podem trobar la bellesa com a valor essencial en la contemplació de les postes de sol. Enhorabona, petita princesa! Potser la qüstió mereix una rellegida del capítol, fes-ho i hi descobriràs una nova interpretació! T'espero per parlar-ne!

    ResponElimina
  2. quan afegim alguna cosa a la nostra rutina a vegades la donem per feta, li restem importància i no l'apreciem tant. i, a vegades, només sabem veure'n l'importància o la bellesa quan desapareix. qui no ha trobat a faltar el sol al sortir de casa cada matí quan canvien l'hora? o la paraula amable d'aquell amic que ens semblava un pesat? o una simple ampolla d'aigua durant una excursió en un dia de calor? petites coses simples que formen part del nostre dia a dia a les que no doem importància i que trobem a faltar quan deixem de tenir-les.

    ResponElimina
  3. El costum. Veure-ho cada dia és com si fos normal, quan en veritat les coses més boniques a vegades són les més comunes. Moltes vegades es diu que no t'adones de la importància de les coses fins que les perds, però és una gran veritat. Crec que s'han d'apreciar les coses quan les tens perquè si has d'esperar a perdre-les mai aprendràs a apreciar el que tens. En aquesta societat hem de saber que som uns privilegiats i que tenim una gran sort de ser-ho.

    ResponElimina